Musea en kunst

"Een storm op zee 's nachts", Ivan Aivazovsky - beschrijving van het schilderij


Storm op zee 's nachts - Aivazovsky. 89x106

De stormachtige zee en de heldere maan in het schijnsel van wolken vormen een ongebruikelijke combinatie die de smaak van dit schilderij van Aivazovsky bepaalt. Het natuurlijke element is gevaarlijk voor mensen, maar we bewonderen nog steeds de verbazingwekkende schoonheid van zijn gewaagde kracht.

Een storm op zee 's nachts is een voorbeeld van emotionele schilderkunst die het karakter en het temperament van het zee-element overbrengt. Ze is als een levend wezen dat woedt in de uitgestrekte uitgestrektheid.

Het palet van het schilderij bekoort met een combinatie van gouden tinten en donker, paars-violet. De schittering van de nachtlamp grijpt het midden van het verontrustende element uit de duisternis, bedekt de golven met trillend goud. Het lijkt erop dat de maan de dikke bewolking alleen scheurde om het wilde en mooie wild van de zeestorm plechtig te verlichten.

Het schip lijkt een vreemde te midden van deze losbandige schoonheid. Het silhouet is donker, het dringt de wonderbaarlijke schoonheid van de zee en de lucht binnen. Het schip probeert te ontsnappen uit deze pittoreske val, uit deze Ding an sich, die geen externe waarnemer nodig heeft.


Bekijk de video: Marine Art (Januari- 2022).