Musea en kunst

Museum van de voetbalclub Barcelona

Museum van de voetbalclub Barcelona

Waarschijnlijk vanwege het klimaat is voetbal, zogenaamd uitgevonden door de Britten, in Spanje populairder geworden dan in Engeland. Deze oudste club in Spanje, dat is “More than a club” (zijn Més que un club) is zijn motto, bestaat sinds 1899. En alleen in 1984 werd op initiatief van Jose Luis Nunez - zijn president in 1978-2000, een museum opgericht om het glorieuze, bijna eeuwenoude sportpad van FC Barcelona voort te zetten, vol overwinningen en teleurstellingen.

Vreemd genoeg om het museum in het stadion te zien, maar dit is juist zo - zo specifiek is het. Hier, in de gebouwen van het stadion van FC Barcelona, ​​bevinden zich alle tentoonstellingen van het museum van de voetbalclub (FC Barcelona Museu), die meer dan 3500 m2 beslaan. Na een lange reconstructie, waarbij het museum werd uitgerust met moderne apparatuur en de tentoonstelling werd gestroomlijnd, werd het in 2010 heropend.

Het eerste deel van de expositie omvatte het geheel geschiedenis van de beroemde club. Hier zijn veel foto's en documenten vanaf de dag van creatie. Via het enorme interactieve 3D-scherm dat de muren vervangt, kun je de video met de beste doelpunten aanzetten. En sommige tragische pagina's worden ook genoemd in deze exposities. Zo werd in 1936 de president van de club, Jose Signola, vermoord door soldaten van generaal Franco. Maar de tijden van dictaturen zijn in de vergetelheid geraakt en alleen museumexposities herinneren hieraan ...

Het tweede deel van het museum is - de zogenaamde Voetbal Art. Dit is een privécollectie van artistieke en sculpturale kunstwerken met betrekking tot voetbal en FC Barcelona zelf. De collectie bevat werken van beroemde Spaanse artiesten als Tapies, Dali en enkele anderen. Mee eens, Dali in het stadion - dit is origineel!

Het derde deel bevat alles artefactengerelateerd aan de geschiedenis van de club. Hier is de eerste vorm van het team en het eerste wapen, alle trofeeën of hun exacte kopieën die ze ooit hebben gewonnen. Er zijn relikwieën geassocieerd met sportgevechten. Bijvoorbeeld de laarzen van Ronald Cuman, waarin hij de overwinning van de club in de Europa Cup-finale in 1992 pakte. Hier zijn de gouden laarzen van Leo Messi, het shirt van Diego Maradona en vele andere zeldzaamheden die alleen een echte fan kan waarderen. En als we naar de lijn naar het stadion kijken, zijn we er opnieuw van overtuigd dat de wereld is onderverdeeld in 2 categorieën - fans en alle anderen.


Bekijk de video: Spanish media report Messi wont stay at FC Barcelona. Oh My Goal (Januari- 2022).