Musea en kunst

Sorolla Museum in Madrid, Spanje

Sorolla Museum in Madrid, Spanje

Het Madrid Art Museum van de beroemdste impressionistische kunstenaar van Spanje, Joaquín Sorolla, bevindt zich in het huis waar de meester, omringd door zijn familie, woonde van 1911 tot 1923. Het Sorolla Museum bevat de grootste collectie schilderijen van de beroemde kunstenaar, kunstvoorwerpen en zijn persoonlijke bezittingen. De werkplaats en werkplaats van Joaquin Sorolla zijn intact gebleven. De collectie van het museum omvat ook antieke beelden, Europese schilderijen, keramiek van Spaanse kunstenaars, sculpturen van Auguste Rodin, M. Benliur, P. de Men. De weduwe van Sorolla gaf dit gebouw en al zijn creatieve erfgoed door aan de Spaanse Republiek. Sinds 1932 is hier het kunstenaarsmuseum gevestigd.


Joaquin Sorolla en Bastide geboren 27 februari 1863 in het Spaanse Valencia. Gedurende zijn hele leven onderscheidde hij zich door ongelooflijke energie en efficiëntie. Hij liet meer dan 2000 van zijn schilderijen achter, waarvan sommige met wereldwijde beurzen en prijzen werden bekroond. Voor het schilderij "Unhappy Legacy" ontving de kunstenaar de Grand Prix op de internationale tentoonstelling in Parijs. Na de volgende tentoonstelling in Parijs, in 1900, ontving hij een erepenning en de Orde van het Legioen van Eer, en ontving hij de titel van erelid van de Kunstacademie van Parijs, evenals Lissabon en Valencia. De Parijse tentoonstelling van de kunstenaar in 1906, waar meer dan 500 van zijn schilderijen werden gepresenteerd, culmineerde in zijn rang tot officier in de Orde van het Legioen van Eer.

De eerste verdieping van het Sorolla Museum bestaat uit 3 kamers die voorheen een creatief-Boheemse ruimte hadden van de kunstenaar en zijn vele vrienden en klanten. In de eerste van de hallen werden frames, borstels, brancards en nog veel meer voorbereid en opgeslagen; Nu is hier een tentoonstellingsruimte met familieportretten, persoonlijke items, biografisch materiaal, onderscheidingen.

In de tweede hal stond voorheen een salonkast met kant-en-klare werken van de meester te koop.

In de derde hal bevond zich een grote, goed ingerichte werkplaats, waarvan elk detail van het interieur door de kunstenaar persoonlijk is bedacht en uitgevoerd.

De tweede verdieping van het museum bestaat ook uit tentoonstellingszalen - er zijn er vier en ze zijn allemaal gevuld met het werk van Sorolla uit verschillende perioden van zijn leven. Rondom het museumgebouw ligt een prachtige tuin met fonteinen, door de kunstenaar zelf ontworpen.


Bekijk de video: Sorolla: Painting the Color of Light with Thomas Jefferson Kitts (Januari- 2022).